26/06/2020 Imagen del último coche de combustión fabricado en la planta de Volkswagen de Zwickau (Alemania).. La compañía automovilística Volkswagen ha anunciado que este viernes ha salido de su planta alemana de Zwickau el último modelo con motor de combustión que se producirá allí, ya que estas instalaciones se especializarán en el ensamblaje de coches eléctricos, por lo que para 2021 el consorcio fabricará en dicha factoría hasta seis modelos 'cero emisiones' de las marcas Volkswagen, Audi y Seat. POLITICA ECONOMIA VOLKSWAGEN

”Dorëzimet në të gjithë botën ranë 4,9% nga i njëjti muaj i vitit të kaluar, në 903 200 automjete”, theksoi kompania.

Kjo vjen pasi shitjet në prodhuesin më të madh të automjeteve në botë u rritën lehtë në shtator, me shitje deri në 3,3%. Kjo vjen pasi muajt e mëparshëm janë shënuar nga luhatjet në kontekstin e pandemisë së koronavirusit.

Rimëkëmbja ka të ngjarë të dëmtohet nga dërgesat më të dobëta në tregun më të madh të VW, Kinë, ku shiti 3,3 milionë automjete më pak në tetor.

Shitjet ranë 9,8% në Amerikën e Veriut dhe 6,4% në Europën Perëndimore.

Vetëm në rajonin Azi-Paqësor, duke përjashtuar Kinën dhe Hong Kongun, Volkswagen regjistroi një rritje të dërgesave, një rritje prej 3,3%.

Në përgjithësi, shitjet kanë rënë që nga fillimi i pandemisë. Në të gjithë grupin VW, dërgesat kanë rënë me 17,3% që nga fillimi i vitit, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2019.  /os