Fotografitë, të cilat duket se tregojnë standarde të dobëta të sigurisë në laboratorin kinez në qendër të dyshimeve ndërkombëtare mbi Covid-19 janë fshirë nga faqja e saj në internet – pasi presidenti Donald Trump vazhdon të rrisë presionin mbi Pekinin për rolin e tij të mundshëm në shpërthim.

Gjatë muajit të kaluar, Instituti i Virologjisë i Wuhan ka hequr fotografi të shkencëtarëve që punojnë në laboratorët e saj dhe redaktoi referenca për vizitat nga diplomatët amerikanë, të cilët më pas ngritën alarmin për punën e laboratorit në lakuriqët e natës.

Presidenti amerikan Donald Trump thotë se kriza globale e ka origjinën e saj në këtë institut .

Materiali i redaktuar përfshin një faqe në faqen e internetit të institutit që tregon fotografi të stafit që hyjnë në shpella për të marrë prova nga lakuriqët që mbartin koronaviruse – me shkencëtarët të veshur pajisje minimale mbrojtëse.

Dhe instituti duket se ka hequr referencën edhe për një vizitë në institut në Mars 2018 të Rick Switchzer, një ekspert i shkencës dhe teknologjisë nga ambasada amerikane në Pekin.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel