Terminal vuoti dopo l'ulteriore riduzione operativa dell'aeroporto "Leonardo Da Vinci" di Fiumicino predisposta dalla società di gestione, Aeroporti di Roma, dopo il drastico calo del 95 per cento - dovuto al'emergenza coronavirus - del traffico aereo rispetto allo stesso periodo dello scorso anno, 9 aprile 2020. ANSA/ TELENEWS

Sipas vlerësimeve të fundit të dhjetorit, trafiku aeroportual në dy javët e para vazhdoi trendin e nëntorit me -90% dhe në javën e tretë rreth -80%, për shkak të përqendrimit të udhëtimit përpara bllokimit.

“Viti 2020 duket se do të mbyllet me jo më shumë se 53 milionë pasagjerë, pak më shumë se një e katërta e trafikut në 2019 dhe, sido që të shkojë, gjatë gjithë vitit ne do të regjistrojmë një -75/-73%”, tha menaxherja e përgjithshme e “Assaeroporti”, Valentina Lener.

Lener theksoi se sektori është si një termometër dhe, edhe pse të dhënat tani për tani janë dramatike, sistemi i aeroportit do të rimëkëmbet./ /ervo/