Që nga kohërat e lashta, trangujt janë përdorur si vakte të ngrënieve apo edhe në mjekësin tradicionale. Trangujt kryesisht janë përdorur në vende ku temperaturat janë më të ngrohta.

Në vendet me klimë të nxehtë, si India, trangujt janë përdorur pas ata sigurojnë hidratim dhe freskinë e nevojshme të trupit.

Mirëpo ka edhe përfitime të tjera që vijnë nga trangujt.

Metro ka përmbledhur gjashtë përfitime shëndetësore që vijnë nga trangujt.

Do të mbroheni më mirë nga sëmundjet neurologjike

Përmbajtjen që kanë trangujt janë identifikuar për rolin e tyre për shëndet të mira të trurit. Trangujt gjithashtu përmbajnë fosfor dhe mungesa e fosforit në trup rrit rrezikun për shumë sëmundje, kështu shumica ngrënë tranguj që të ikën nga këto sëmundje.

Mund të humbni peshë të tepërt shumë lehtë

Përmbajtja e lartë e ujit në trangujve ju ndihmon të arrini ngopjen e shpejtë, e cila mund t’ju ndihmojë në përpjekjet tuaja për humbje peshe. Trangujt janë pa yndyrna dhe është një frut me kalori të ulët. Prandaj, është një zgjedhje e shkëlqyeshme për këdo që përpiqet të humbë peshë.

Zvogëlon rrezikun e kancerit

Fisetin, një flavonoid që ka ngjallur interes të madh në mesin e studiuesve të kancerit, është i pranishëm në tranguj. Përveç vetive antioksiduese dhe anti-inflamatore të këtij flavonoidi, ajo gjithashtu ka qenë e lidhur me uljen e rrezikut për lloje të veçanta të kancerit.

Lëkura juaj do të jetë më e butë dhe me shkëlqim

Trangujt e mbajnë trupin e hidratuar i cili është i dobishëm për lëkurën. Për më tepër, ato përmbajnë vitamina B si niacin dhe riboflavin së bashku me vitaminë C dhe zink (një mineral) të cilat janë thelbësore për ruajtjen e lëkurës së mirë. Trangujt gjithashtu përmbajnë acid kafeik i cili lufton acarimin e lëkurës dhe inflamacionin. Lëndët ushqyese në tranguj ndihmojnë gjithashtu në luftimin e shenjave të plakjes së lëkurës, transmeton Gazeta Metro.

Cilësia e flokëve do të përmirësohet dhe do të humbni më pak flokë

Vitamina B e pranishme në tranguj është shumë e dobishme për shëndetin e kokës dhe flokëve. Biotina, riboflavina, niacina, dhe vitaminat B5, B6, dhe C të gjitha kanë role të rëndësishme në rritjen e flokëve. Ato gjithashtu parandalojnë humbjen dhe ngjyrosjen e parakohshme të flokëve.

Përmirëson shëndetin e dhëmbëve

Trangujt përmbajnë molibden dhe fluoride, një kombinim që është gjetur për të riparuar prishjen e dhëmbëve. Përmbajtja e kalciumit të trangujve është gjithashtu e dobishme për dhëmbët më të fortë.