Oscar quhet macja që në një azil pleqsh parashikonte pacientët që po vdisnin, shkruan ianspetatto.it

 

E dashur dhe e kujtuar nga të gjithë në klinikën ”Steere House” për të moshuarit me sëmundje degjenerative në Providence, SHBA, ajo mbetet ende një mister i pazgjidhur.

 

Macja Oscar në spitalin ”Steere House” ka tërhequr vëmendjen për aftësinë e saj të supozuar për të parashikuar vdekjen e afërt të pacientëve.

 

Macet kanë një aftësi të jashtëzakonshme intuitive dhe prania e saj pranë shtretërve të pacientëve është shoqëruar me vdekje të menjëhershme në rreth 100 raste të dokumentuara.

 

Historia e saj ngjalli interesim të madh, si te personeli mjekësor ashtu edhe tek publiku, pasi sjellja e saj në dukje parashikuese u përshkrua në media të ndryshme dhe madje edhe në revista mjekësore si ”New England Journal of Medicine”.

 

Disa ekspertë kanë sugjeruar që Oscar mund të ndjejë ndryshime biokimike ose ndryshime të tjera në trupin e pacientëve, duke treguar fundin e afërt të jetës së tyre.Disa ekspertë kanë sugjeruar që Oscar mund të ndjejë ndryshime biokimike ose ndryshime të tjera në trupin e pacientëve, duke treguar fundin e afërt të jetës së tyre.

 

Megjithatë, duhet theksuar se kjo temë ngre disa pikëpyetje dhe dyshime për fuqinë e saj reale për të parashikuar vdekjen.

 

Për më tepër, disa zëra në botën mjekësore sugjerojnë se sjellja e Oscar mund të jetë rezultat i rastësisë, me pak të dhëna shkencore për të vërtetuar besueshmërinë e saj.

 

Pavarësisht se fatkeqësisht ajo ngordhi në vitin 2022, aftësia e saj është ende objekt spekulimesh dhe studimesh, pa asnjë shpjegim përfundimtar për sjelljen e saj të jashtëzakonshme./ a.jor.atsh