Kryeministri Edi Rama njofton se është miratuar marrëveshja e lidhjes të Operatorit të Transmetimit të Kosovës “KOSTT” me Operatorët e Transmetimit të Europës Kontinentale dhe që do të hyjë në fuqi më 14 maj.

Kjo gjë thotë Rama “i hap rrugën së shpejti marrëveshjeve të nënshkruara ndërmjet KOSTT🇽🇰 dhe OST🇦🇱 për rritjen e sigurisë së sistemit elektroenergjetik të dy shteteve shqiptare, duke mundësuar vënien në punë të linjës 400kV Shqipëri-Kosovë dhe zhvillimin e tregut të përbashkët të energjisë elektrike”.

Statusi i Ramës

🟢 LAJM I MIRË 🇦🇱🇽🇰

U miratua më në fund marrëveshja e lidhjes të Operatorit të Transmetimit të Kosovës “KOSTT” me Operatorët e Transmetimit të Europës Kontinentale. Kjo marrëveshje hyn në fuqi në datën 14 Maj 2020!

Ky është një hap i shumëpritur, pasi i hap rrugën së shpejti marrëveshjeve të nënshkruara ndërmjet KOSTT🇽🇰 dhe OST🇦🇱 për rritjen e sigurisë së sistemit elektroenergjetik të dy shteteve shqiptare, duke mundësuar vënien në punë të linjës 400kV Shqipëri-Kosovë dhe zhvillimin e tregut të përbashkët të energjisë elektrike👐🏿

Top Channel