ATSH/ -Të gjithë të rinjtë shqiptarë që duan të studiojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë mundësi të takohen me përfaqësues nga 23 universitete dhe kolegje amerikane në panairin virtual EducationUSA Albania në 10 qershor.

“Këshilltarja e Qendrës EducationUSA, Aida Hudhri, ishte e folësja e ftuar në serinë më të fundit Youth Talk të Këshillit Rinor të Ambasadës Amerikane, mbi “Hapat për të Studiuar në Shtetet e Bashkuara”, njoftoi sot Ambasada e Steteve të Bashkuara në Tiranë.

“Aida ndau me nxënës të shkollave të mesme dhe studentë universiteti informacion të saktë dhe gjithëpërfshirës rreth institucioneve arsimore në Shtetet e Bashkuara dhe ofroi udhëzime si mund të shfrytëzohen mundësitë e shumta të arsimit që universitetet amerikane ofrojnë për studentët ndërkombëtarë. Ata biseduan gjithashtu edhe mbi hapat që duhen ndjekur për të studiuar në një institucion arsimor amerikan dhe këshillat për të qenë një aplikues i suksesshëm”, theksoi ambasada.

/gj.mima/j.p/