Una società di design di Brooklyn ha trasformato il presidente ucraino Volodymyr Zelensky in una statuetta di argilla di 15 centimetri che rappresenta 'l'eroe improbabile': per ogni pezzo venduto, la cifra di 1 dollaro va all'Ucraina. +++ WWW.KICKSTARTER.CO +++ ATTENZIONE LA FOTO NON PUO' ESSERE RIPRODOTTA SENZA L'AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE CUI SI RINVIA +++

/ATSH-ANSA/ – Një firmë dizajni me qendër në Bruklin (SHBA) e ka transformuar presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky në një figurinë prej balte, rreth 15 centimetra e lartë, që përfaqëson heroin e pamundur.

”Për çdo copë të shitur, shifra prej një dollarësh do të shkojë në Ukrainë”, sipas ”The Guardian”.

Kompania FCtry nisi një fushatë për të financuar prodhimin dy javë më parë duke arritur objektivin e saj të financimit prej 30 000 dollarësh në vetëm tre orë dhe duke mbledhur më shumë se 120 000 dollarë në 15 ditë.

Prototipi i figurinës Zelensky u modelua nga artisti i Seattle, Mike Leavitt dhe do të prodhohet masivisht në plastikë në Kinë.

Dërgesa e parë pritet në mars./ a.jor.