TIRANË, 16 qershor /ATSH – I. Vata/- Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka zhvilluar sot një seancë dëgjimore me subjektin e rivlerësimit Blerim Tominaj, prokuror në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Prokurori Tominaj iu nënshtrua vetingut për tri kriteret e këtij procesi, atë ligjshmërisë së pasurisë, kriterin etik dhe profesional.

Trupa Gjykuese e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit e përbërë nga Genta Tafa (Bungo), Etleda Çiftja, Suela Zhegu pas analizimit të provave dhe fakteve, vendosi shkarkimin nga detyra të prokurorit Tominaj për mos justifikim të pasurisë.

Blerim Tominaj e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1993 dhe punoi për më shumë se një dekadë si prokuror në Prokurorinë e Tiranës.

Në vitin 2014, ai u emërua zv.drejtues i ish-Prokurorisë së Krimeve të Rënda dhe aktualisht ishte komanduar si prokuror në Prokurorinë e Tiranës.

ATSH