Kryeministri Edi Rama foli në parlament edhe për masat e marra këto kohë dhe pse ndryshimet në kodin penal janë të domosdoshme.

“Tani për gjobat dhë dënimet. popull janë ata që shkelin ligjin? Jo ata janë individ, dhe për interesin e popullit individi ndëshkohet. Në demokraci ndëshkimi i tij vjen si pasojë e rrezikut që ia përfaqëson për popullin.

Nuk e di pse s’doni ta kuptoni, ta dëgjoni, ta shikoni, se në kodin tonë penal s’ka asgjë për pandeminë, veç për kafshët, si karantinohen kafshët.

Pse duhen këto masa? E para këto nuk janë përgjithmonë, por për aq kohë sa zgjat fatkeqësia. Ato duhen sepse ne do të hapemi, sepse po të shihni nr e shkeljeve ka ardhur në rritje. Si mund të vazhdojmë ne me lokalet hapur, jo nuk vazhdohet kështu, për këtë janë masat. “, tha Rama.

vijon…

Top Channel