ATSH-DPA/ – Suedia tha sot se nuk u regjistrua asnjë vdekje e re për shkak të Covid-19 gjatë një periudhe 24-orëshe, për herë të parë që nga muaji mars.

Megjithatë, zyrtarët vunë re që zakonisht ka vonesa në raportimin gjatë fundjavave.

Agjencia e Shëndetit Publik tha se ka regjistruar 4 395 vdekje të lidhura me koronavirusin dhe rreth 37 500 infeksione.

Vdekja e parë e vendit u raportua më 11 mars.

Mbetet ende e paqartë se pse infeksioni u përhap kaq shumë në shtëpitë e kujdesit për të moshuarit, veçanërisht në Stokholm dhe zonat përreth.

”Familjelakarna”, një nga ofruesit kryesorë të këtij shërbimi në Stokholm, raportoi sot se numri i shtëpive të kujdesit të prekura nga virusi kishte rënë ndjeshëm./ a.jor.