Ka përfunduar takimi i Këshillit Politik që në ditën e dytë radhazi është zhvilluar në ambientet e Ambasadës Amerikane.

Ambasadorja Yuri Kim është shprehur se tashmë marrëveshja është gati dhe topi është në fushën e Partisë Demokratike dhe Lulzim Bashës.

Deklarata e Kim:

Sikurse jeni në dije jemi takuar për 9 orë të tjera dhe kemi bërë një progres të jashtëzakonshëm.

Siç thashë dje në një negociatë kaq të rëndësishme për të ardhmen e Shqipërisë, çdo palë i kërkohet që të japë që të fitojë Shqipëria.

Çdo palë dha dhe fitoi, populli mund të fitojë akoma më shumë. Të gjithë kanë fituar dhe dua ti jap merita të veçanta partisë në pushtet.

Ne e bëmë të qartë se si partia në pushtet ata kanë privilegje dhe duhet të jepnin më shumë dhe e bënë.

Përgëzoj partinë në pushtet për atë që kanë bërë këtë mbrëmjen. Ne kemi atë që mund të jetë një marrëveshje shumë e mirë.

Është një marrëveshje që mund ta vendosë që ka në dorë integrimin e Shqipërisë. Përmban masa që janë adresuar nga ODHIR.

Përmban gjithashtu disa hapa domethënëse që nuk janë rekomanduar nga ODHIR.

Është koha për opozitën për partinë demokratik, për mikun tim Luli Basha që të balancojë të gjithë faktorët, dhe të thonë po për popullin shqiptar.

Topi është në fushën e tij, e ardhmja është në dorën e tij.

/Ariglon Pali/

Top Channel