Zjarri i rënë që prej orëve të drekës në masivin pyjor të fshatit Manati në Lezhë, ka marrë përmasa të frikshme. Favorizuar nga era flakët janë përhapur me shpejtësi, duke ju afruar zonës së banuar e vënë në rrezik banesat. Në terren ndodhen zjarrfikësit e Lezhës, Kurbinit e Vaudejesit, të cilët po punojnë për vënien nën kontroll të flakëve dhe mbrojtjen e banesave. Situata konsiderohet kaotike dhe kërkohet ndërhyrje nga ajri.

Vijon të jetë aktive vatra e zjarrit në masivin pyjor të fshatit Manati në Lezhë. Flakët po ju afrohen gjithnjë e më shumë zonës së banuar pranë rrugës nacionale Lezhë-Milot, duke vënë në rrezik banesat. Në terren ndodhen forcat zjarrfikëse dhe punonjësit e shërbimit pyjor të cilët po punojnë për vënien nën kontroll të flakëve të zjarrit.