ATSH – I. Vata/ – Kryetarja e Komisionit të Sigurisë Kombëtare Ermonela Felaj Valikaj tha sot se u votua unanimisht që të moshuarit 75 vjeç e sipër të pajisen me kartë identiteti pa afat.

Felaj tha se duhet gjithmonë të jemi të vëmendshëm për të moshuarit; t’i mbështesim dhe të njohim çdo nevojë të tyre. “Sot në Komisionin e Sigurisë, votuam në mënyrë unanime, që të moshuarit 75 vjeç e sipër, në rastin që duhet të pajisen me kartë identiteti, kjo e fundit të jetë pa afat”, u shpreh ajo.

“Jane mbi 100 mijë pensionistë, nga 75 vjeç e sipër, që brenda këtij viti, do të përfitojne karta ID të vlefshme deri në fund të jetës”, theksoi ajo.

Po ashtu Felaj shtoi se “mund te duket modeste, por është një hap i parë, që doemos duhet pasuar nga krijimi i lehtësive të ngjashme, duke filluar që nga mosha 70 vjeç.

“Kontrata koncensionare për kartat e ID, përfundon në vitin 2022,  dhe deri atëherë, uroj që përvoja e fituar të mund të transferohet në një kontraktim që mbron çdo kategori të ngjashme apo më të brishtë të shoqërisë”, tha ajo. /j.p/