ATSH-AA/ – Klubi anglez i Ligës Championship, Wigan Athletic është në prag të falimentimit.
Në njoftimin e klubit thuhet se kriza financiare për shkak të koronavirusit ka mundësuar nevojën e përcaktimit të administruesit të besueshëm në klub.

Administrues të ri të klubit do të jenë Paul Stanley, Dean Watson dhe ish-kryetari i Leeds United, Gerald Krasner.

Në njoftimin e Ligës së Futbollit të Anglisë (EFL) thuhet se Wigan Athletic do t’i fshihen 12 pikë.

Wigan gjendet në pozitën e 14-të me 50 pikë të mbledhura në Championshipin me 24 klube. /os/